VERTICO Architektura Krajobrazu

Projekt ogródka gastronomicznego

Lokalizacja – Wrocław
Powierzchnia – 30 m2
Rok – 2018

Projekt dotyczył wykonania ogródka gastronomicznego przed jedną z restauracji zlokalizowanych we Wrocławiu w dzielnicy Śródmieście. Zgodnie z wytycznymi Inwestora, zaprojektowano drewniany podest, na którym ustawiono kilka stolików i krzeseł, oraz donice wykonane ze sklejki obsadzone trawami ozdobnymi, oraz bluszczem pospolitym. Nad podestem zaplanowano zadaszenie w postaci samonośnej konstrukcji wykonanej z drewnianych belek pomalowanych na kolor grafitowy. Do konstrukcji ramowej z belek przytwierdzone jest składane zadaszenie wykonane z materiału nie przepuszczającego wodę. Na krótszych ściankach konstrukcji, zaplanowano osłony boczne w postaci lekkich drewnianych szczeblinek. Naturalna kolorystyka i rodzaj wykorzystanych w ogródku gastronomicznym materiałów, nawiązuje do idei restauracji, która serwuje dania wegańskie.

Scroll to Top